funstercbanner 2012

Dejavnost

Poglejte kako se pripravi pravi funšterc

 

Parkirišča v okolici prireditvenega prostora Funšterc 2012

Parkirisca okrog prireditve Funsterc

 

Funšterc pričaral vzdušje naše mladosti

V soboto, 15. septembra se je v Hrastniku odvil drugi Funšterc, festival zasavske kulinarike. Na prireditvi je sodelovalo 17 ekip iz celotnega Zasavja. Najboljši funšterc, tako po izboru občinstva kot tudi po izboru strokovne komisije, je pripravila ekipa Funšterc Boben – Čeče Team. Najboljši krumpantoč (tradicionalna zasavska jed) pa je pripravila ekipa Društva invalidov Hrastnik. Ekipe so se na prireditev pripravile z izvirnimi dekoracijami stojnic, ki so pričarale pristno vzdušje tradicionalne zasavske kulinarike. Inovativnost pri pripravi pa navdušila preko 800 obiskovalcev prireditve. Zbrane so zabavali Rudarska godba Hrastnik, harmonikarski trio Mi 4-je ter perkmandlc (rudniški škrat), ki je delil vkusne dobrote. Organizator – Društvo Rast tako z veseljem kuje načrte za prijetno druženje vseh ekip in obiskovalcev za že 3. Funšterc!

 

Pohod s kostanjem

Društvo Rast gre v soboto 20.10. na pohod od Turja do Kopitnika, kjer se bomo okrepčili s pečenim kostanjem in odžejali s svežim jabolčnikom in moštom.

Pridružite se nam tudi vi.

Odhod bo ob 10. uri. Seveda bodite primerno opremljeni.

Zaželjeno je da svojo udeležbo potrdite na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

 

Vila de Seppi včeraj - danes - jutri

Društvo Rast organizira javno tribuno z naslovom Vila de Seppi včeraj - danes - jutri, ki bo potekala v ponedeljek 26. 11. 2012 v galeriji Delavskega doma Hrastnik ob 18.00.

Vljudno vabljeni vsi zainteresirani.