funstercbanner 2012

Dejavnost

''10 krogov za 10 nasmehov''

ngut1Pisatelj Jean Giono je nekoč zapisal, da je bogastvo človeka v njegovem srcu. Če sodimo po teh besedah, potem naši športniki v sebi nosijo veliko bogastvo. Hrastničan Aleksej Dolinšek in člani njegove AD-VENTURE ekipe se namreč v okviru akcije ''S kolesom za kolo'' trudijo zbrati sredstva za nakup dveh invalidskih koles na ročni pogon, a v tej dobrodelnosti niso sami. Svojevrstnega dobrodelnega podviga se je namreč lotil tudi Matej Markovič, ultra triatlonec, ki skupaj z ekipo, združeno pod imenom Never give up, organizira dobrodelni projekt ''10 krogov za 10 nasmehov''. Ideja akcije je v 10 dneh preteči 10 maratonov v 10 slovenskih mestih in tako pomagati 10 slovenskim družinam oz otrokom, katerih zgodbe so več kot žalostne. Matej bo torej v desetih dneh pretekel deset maratonov, pri tem pa vabi vse vas in nas, da se mu pridružimo. Vsak, ki se udeleži teka, plača štartnino v višini 10eur, ki gre v celoti v dobrodelne namene. Odločitev, koliko krogov preteči, pa je odločitev vsakega posameznika- lahko skupaj z Matejem pretečete maraton, lahko le določeno število krogov, lahko tudi le simbolno podprete projekt z le enim, možno pa je seveda tudi zgolj plačati štartnino oz prispevek.

ngut2
ngut3Ker člani Društva Naš Hrastnik verjamemo v dobrodelnost in zatorej podpiramo takšne projekte, podpiramo tudi akcijo ''10 krogov za 10 nasmehov''. Svojo podporo smo izkazali tako, da smo se udeležili enega od tekov. S Primožem sva tako tekla včeraj v Hrastniku, kjer se je projekt tudi uradno začel in kjer je Matej odtekel prvega od desetih maratonov. Zbralo se nas je kar nekaj tekačev, atmosfera je bila super, s štartninami in prispevki pa se je na koncu zbralo kar preko 1000 eur! Zagotovo uspešen prvi dan projekta!


Akcija pa se nadaljuje! Danes se je tako teklo v Brežicah, jutri v Celju, sledi Murska Sobota, Maribor, Slovenj Gradec, Koper, Vipava, Kranj, zadnji tek pa bo v Ljubljani, 12. junija. Pridružite se tudi vi in naredi nekaj dobrega zase in za druge!

Več o projektu na http://www.nevergiveup.si/.

 

Mateja

 

KMEČKE IGRE

V soboto, 11. junija, so se v Turju odvile že 21. kmečke igre. Iger se je z eno ekipo udeležilo tudi naše društvo, čeprav z manjšimi pomisleki, saj nam kmečka opravila niso ravno blizu :). A ker se v društvu izzivov ne bojimo in ker gre za igre, ki so bolj kot tekmovanju namenjene druženju, smo se Nejc, Primož, Marko, Tadej in avtorica teh vrstic, odločili za sodelovanje. Seveda ob podpori in navijanju preostalih članov društva. Organizatorji so se zelo potrudili in pripravili res zanimivih sedem iger. Tako smo se najprej preizkusili v žaganju hloda, sledilo pa je sestavljanje kmečkega voza, igre, za katero smo se bali, da nam bo povzročala največ težav, saj kaj takšnega še nikoli nismo počeli, a se je izkazalo, da je bil ves strah odveč in voz je bil sestavljen kot bi mignil! Čeprav bi vožnjo z njim iz varnostnih razlogov vseeno odsvetovali :). Naslednja igra je bila bolj kot kmečko obarvana gasilsko, saj je vsebovala razvijanje cevi in zbijanje tarče, takoj za njo pa je bila najbolj mokra igra- vsi člani ekipe smo morali sedeti na klopci in si nad glavo podajati posodo z vodo. Sledila je igra z nekakšnimi ''hoduljami'', pri predzadnji igri pa so morali člani ekipe iskati skrita jajca in jih nositi vodji ekipe v naročje. Pri zadnji igri pa smo, vsaj člani naše ekipe, širili svoja kulinarična obzorja :), saj je bilo treba čim hitreje z leseno žlico pojesti skledo močnika, ki ga do tega dne, nihče od nas še nikoli ni jedel :). Na igrah smo se dobro odrezali in tako na koncu za las zgrešili tretje mesto in pristali na četrtem. To pa je, glede na to, da smo na igrah sodelovali prvič, več kot uspeh!

V glavnem, mi smo se imeli super, smeha je bilo na pretek, tako da se na igre zagotovo še kdaj prijavimo! Utrinke z iger pa si lahko pogledate v galeriji spodaj.

Mateja

 

10 krogov za 10 nasmehov

Tudi člani društva Naš Hrastnik se pridružujemo vabilu pri projektu 10 krogov za 10 nasmehov, ki ga organizira gibanje NEVER GIVE UP.

Projekt bo potekal od 3. - 12. junija 2011 v desetih slovenskih mestih. Med drugimi tudi v Hrastniku, kjer se lahko v petek 3. JUN 2011 ob 16:00 pridružite teku na Hrastniškem stadionu.

Več o projektu si lahko preberete tukaj.