funstercbanner 2012

ZMAJEVA LUKNJA – bukvarna in medgeneracijski prostor znanj, izobraževanja in kulture

Prostor, urejen v bukvarno ima že bogato izbiro raznolikih knjig, katere je mogoče zamenjati za knjige primerljivih vrednosti, lahko jih vzamemo v trajno last pri čemer smo veseli prostovoljnega prispevka, ali pa knjige prebiramo med druženjem ob skodelici čaja ali kave v bukvarni.

A ideja je mnogo širša kot zgolj to, zgoraj zapisano je le oblika pristopa, s katerim želimo priti do ljudi. Želimo ponuditi prostor, ki bo zagotavljal vsebinsko bogat in kvaliteten program, ki bo pomagal bogatiti skupnost. Projekt ni tržno naravnan, saj gre za neprofiten in socialno usmerjen projekt, s katerim želimo pripomoči k razvoju skupnosti.

Vsi prihodki so namenjeni pokritju stroškov obratovanja.

Program zajema naslednje vsebine:

- izmenjava knjig
- bralni krožek
- družabni in medgeneracijski dogodki
- potopisna predavanja, jezikovni in drugi tečaji
- tematski in pogovorni večeri
- otroške delavnice
… in še mnogo več

S programom želimo dvigniti bralno kulturo in promovirati znanje, izobraževanje in splošno razgledanost ter obogatiti dogajanje v skupnosti.

Najdete nas na Dolu pri Hrastniku ob Pošti (Trg borcev NOB 12).

V bukvarni smo ob ponedeljkih, torkih in četrtkih od 8. do 14. ure ter ob sredah in petkih med 14. In 20. uro. Prav tako je bukvarna odprta vsako 1. in 3. soboto v mesecu med 8. in 12. uro.

Najdete nas tudi na Facebooku: www.facebook.com/ZmajevaLuknja ali pa vam odgovorimo na e-naslovu: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

zl3zl5zl6